HumanGuide-koncepten för Individer?

festivaler 016S

Bilden ger ett exempel på hur många människor det finns på jorden, dvs det är ingen nackdel att vara bra på att samverka med andra. Likaså smart att hitta sin väg i livet, där man kommer till sin fördel t ex ett passande jobb. Dessutom att man uppmärksammas på ett bra sätt - konkurrensen ökar ständigt...

Ett tungt argument för HumanGuide är att den underliggande personlighetsteorin består av åtta dimensioner. Det blir då ett mera nyanserat testresultat och skarpare analyser. Jämför med MBTI, där man "blir" en av 16 typer. Den populära DISC-modellen (och motsvarande) har bara fyra dimensioner. Och BigFive-modellen har bara fem grunddimensioner.

För att bli framgångsrik på jobbet och i livet behöver du ha bra insikter om din personlighet och andra människor – att ha ett högt passionindex...

Hur kan ökad självkännedom stödja personlig utveckling? T ex

 • genom att välja ett jobb, som ger högt passionsindex mellan personligheten och jobbet eller kulturen. Detta inkluderar också att välja en relevant utbildning…
 • genom att göra det lättare att bli framgångsrik, när du söker ett nytt jobb
 • genom att förstå, när jag överdriver min starkaste styrka och hur det kan hanteras
 • genom att bättre förstå vilka metoder, som passar bäst för min personlighet och varför 

Eller i umgänget med andra människor, som att

 • förbättra samarbetet med andra människor
 • förbättra samarbetet i arbetsgrupper
 • förstå människors drivkrafter och vem som kompletterar mig
 • för att välja en passande coach
 • för att lista ut vilket typ av företag eller landskultur, som passar mig bäst

Personlig utveckling med stöd av HumanGuide-koncepten kan alla ha nytta av – såväl ledare som medarbetare. Alla koncept startar med att man gör en s k PersonProfil via internet, som tar ca 15 min. Nästa steg är att fintrimma den med en auktoriserad ”humanguide”, vilket tar ca en tim beroende på målet. Ofta görs detta i starten av ett coachingprogam, dvs det leder till en effektivare coaching (mera "pricksäker" och att uppnå mera på kortare tid). Det finns flera varianter av coachingprogram beroende på mål och förutsättningar. Om det är intressant, så ta kontakt med med en auktoriserad ”humanguide” eller med oss på Humankonsult AB - se sidfoten.

Fördelen med att göra en PersonProfil är att coaching blir mera effektiv. Dels får coachen snabbare förståelse för utvecklingsbehoven, dels kan coachen vara mera ”pricksäker” i sin coaching, dvs ett råd fungerar inte för alla människor, eftersom vi människor är olika…

Och hur sköter du ditt personliga varumärke? Blir det som det blir eller sköter du ditt varumärke på ett medvetet sätt? Vet du hur man får karisma? Jo genom att att agera konsekvent baserat på sina kärnvärden. Med HumanGuide-koncepten kan du ta fram dina kärnvärden både bättre och snabbare än på andra sätt. 

Ett annat alternativ för personlig utveckling är att delta i ett program, där HumanGuide ingår som ett inslag. Vår "grundmodul" kan genomföras på ca 2 tim. Då 

 • lär man sig personlighetsteorin Åtta boxar, som är kärnan i HumanGuide-koncepten
 • ökar sin självkännedom baserat på Åtta Boxar, som underlättar egen personlig utveckling
 • blir bättre på att coacha andra och stöja andra att hitta sin bästa inriktning
 • blir bättre på att samverka med andra - särskilt med de som är annorlunda jämfört med mig själv
 • blir bättre på att förstå konflikter och hur de kan hanteras

Resultat

Det övergripande resultatet blir att man får en ökad självkännedom och därmed en bra personlig utveckling. Dessutom får man det bättre och bättre både på jobbet och i livet.

Feedback 

”Rolf Kenmo has adapted Szondi’s theory to everyday life. It is a great idea of conveying the theory to a broad use. That is an essential asset for making the test results immediately accepted and it works in any culture. We use HumanGuide in recruiting and team development for an internationally operating company.”

Thomas Seiler, CEO, U-blox AG, Switzerland (2003)

”The theory is explained very pedagogically in the HumanGuide concepts and it is a good support for my clients (since 2002), in vocational guidance and in coaching. HumanGuide supports well in working life as well as in private life.”

Giselle Welter, psychologist, spec. in vocational guidance, RH99, Sao Paulo, Brazil  (2000) 

"För åtta år sedan hade jag en personlig genomgång av min PersonProfil á la HumanGuide. Jag har gjort många andra personlighetstester sedan dess, men jag tycker att den här "metoden" var den mest fascinerande och träffsäkra. PersonProfilen sitter fortfarande uppsatt på min arbetsplats"
 
IT-chef (2018-04-19) 
 
"Som konsult har jag gjort ett antal personlighetstester. Resultatet gjorde att jag kände mig bekräftad, men jag fick inget svar på: Varför jag ändå inte trivdes till 100%? I höstas gjorde jag HumanGuide-testet, som bara tog mig 15 min att genomföra. Det förklarade för mig, var jag har mest motivation och därmed lättast kan bli som bäst. Så nu vet jag!"
 
Kärnkraftsingenjör (2018-03-27) 

”Rolfs coaching gav mig en tydligare självkännedom och det var värdefullt att få den bekräftad. Greppet med livsvision var mycket bra - nu är det lättare att hålla spåret och att säga nej. Flera kluriga tips. Sist men inte minst var det bra att vara tvungen att rapportera till någon, dvs åtgärder blev utförda;-)

Entreprenör (2010-08-01)

"Tipset om avslappning var mitt i prick! Bakgrunden till tipset var att jag tyckte att det var svårt att vara utanför min komfortzon, när jag var utsatt för förändring. Jag tog då kontakt med Rolf Kenmo, som i samband med ledarutveckling hade gått igenom ett personlighetstest med mig . Jag undrade om han kunde coacha mig. Det ledde till en mejldialog med bl a tipset från Rolf, när han hade tittat på mitt testresultat.

Jag tog fasta på hans tips. Idag är avslappning en naturlig del av min vardag. Jag blir då klarare över mina egna svar och idéer, som jag även vågar följa;-) Det fungerar bra. Jag har även läst Rolfs bok "Låt personligheten blomma". Rolfs tips och idéer har varit mycket värdefulla för mig."

M (2015-03-26)

Hur bra är du...?

För att undersöka en individs förmåga har vi tagit fram en enkel enkät med 40 påståenden. 10 handlar om dig själv, 10 om dina arbetsuppgifter, 10 om din samverkan och 10 om din personliga utveckling. På den här sidan under webbplatsens flik "Nerladdning", så kan du ladda ner enkäten - klicka här. Om du vill förbättra dig inom något område, så kan du få en del idéer på den här webbplatsen eller genom att läsa vår bok "Låt personligheten blomma".

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PixCookies Restrict (SE)

Vi använder kakor (cookies) för att det ska fungera bra för våra besökare. Om du vill att det ska fungera på bästa sätt, så godkänner du. Vi följer de europeiska reglerna, som styr användningen. (26 maj 2011)

Kakorna kommer sparas tillfälligt på din dator och försvinner när du avslutar ditt program. Om du inte godkänner, så kommer vissa funktioner på webbplatsen inte fungera.

Mera information kan du få från Post- och telestyrelsen

Swedish Post- and Telecom Authority (PTS)
HUMANKONSULT AB, Örnbergsvägen 19, 146 40 Tullinge | Telefon: 08 778 36 30 | E-post: info@humankonsult.se