B: Alla i ett team bör vara världsmästare på något...

(Team 2015-10-10)

Många team har mer eller mindre "klonade" medlemmar. Det är inte bra, men mångfald är svårare att fungera väl. Finns det några tips?

Ett tips är att sträva efter att alla i teamet ska vara världsmästare på något, dvs bäst i teamet på något som teamet behöver till och från. Då kommer den medlemmen känna sig efterfrågad och därmed betydelsefull. Det gör i sin tur att man blir benägen att vara ödmjuk för andras kompetens i teamet. Dessutom är det så att om man har ett gemensamt mål, som alla har förstått och accepterat, så har man en god grund att motverka destruktiva konflikter. Sunda konflikter finns alltid. Tricket är att hantera konflikterna på ett balanserat sätt relaterat till allas behov.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PixCookies Restrict (SE)

Vi använder kakor (cookies) för att det ska fungera bra för våra besökare. Om du vill att det ska fungera på bästa sätt, så godkänner du. Vi följer de europeiska reglerna, som styr användningen. (26 maj 2011)

Kakorna kommer sparas tillfälligt på din dator och försvinner när du avslutar ditt program. Om du inte godkänner, så kommer vissa funktioner på webbplatsen inte fungera.

Mera information kan du få från Post- och telestyrelsen

Swedish Post- and Telecom Authority (PTS)
HUMANKONSULT AB, Örnbergsvägen 19, 146 40 Tullinge | Telefon: 08 778 36 30 | E-post: info@humankonsult.se